Van Happen Containers onderneemt duurzaam

Groots met een zachte G

 

Als Brabants familiebedrijf vier je je 80 jarige verjaardag in stijl. Van Happen Containers is een gemoedelijk, traditioneel Brabants bedrijf waarbij gezelligheid een belangrijke rol speelt. De verrassing om met de hele club inclusief partners naar Guus te gaan was dan ook een groots succes. Guus kwam ons persoonlijk feliciteren en verwelkomen in de PSV Business lounge waar vandaan zondagmiddag het concert met volle overgave beleefd werd.

 

Fontys selecteert Van Happen Containers als partner voor afvalinzameling en - verwerking

De komende zes jaar is Van Happen Containers een belangrijke partner van Fontys ten aanzien van het duurzaam inzamelen en verwerken van afval. Voor de gunning van een nieuw afvalcontract selecteerde Fontys Van Happen Containers. Duurzaamheid was een van de selectiecriteria.

 

 

De unieke sorteerinstallatie is gericht op het achteraf scheiden van gemengde afvalstoffen. Zo worden waardevolle materialen als papier, hout, metalen en verschillende soorten plastic teruggewonnen en opnieuw ingezet als grondstof. De combinatie van bronscheiding door Fontys en nascheiding door de sorteerinstallatie van Van Happen Containers resulteert in maximaal milieurendement.

De semi-ondergrondse containers vormen een doeltreffende combinatie van een grote opslagcapaciteit, lage beheerskosten en een mooi aanzicht. De inzet van deze containers leidt bovendien tot een reductie van transporten en daarmee tot een vermindering van CO2-uitstoot.

Leon van Nuland, Fontys gebouw TF:”In de herfstvakantie zijn de (ondergrondse) containers geplaatst. Een veel beter aanzicht dan voorheen. De overgang is geruisloos verlopen! Van Happen is flexibel, korte lijnen en meedenkend. Klinkt vanzelfsprekend, maar dit is het tegenwoordig niet altijd. We hopen dat de samenwerking op deze manier wordt voortgezet.”

Mark van Happen, directeur Van Happen Containers: “Wij waarderen de keuze van Fontys om duurzaamheid centraal te stellen bij de selectie van een partner voor afvalinzameling en -verwerking. Dit sluit goed aan bij onze strategie om samen met onze klanten duurzaam te ondernemen.”

 

Opnieuw feest in Tilburg

 

Daags na Koningsdag is het opnieuw feest in Tilburg. De ijshockeyers van Destil Trappers zijn voor het tweede jaar op rij kampioen van de Duitse Oberliga. Vrijdagavond 28 april was de eindstand in de best-of-five-finale op 3-1 in Tilburgs voordeel. Van Happen Containers feliciteert de Trappers als sponsor en dienstverlener met deze geweldige prestatie.

 

 

Van Happen Containers – 80 jaar jong

Van Happen Containers is trots op haar medewerkers. Om dit uit te dragen hebben directie en management team afgelopen zaterdag persoonlijk aan alle medewerkers door heel het land een verjaardagstaart afgegeven.

De avond daarvoor vierden medewerkers en directie het 80-jarig bestaan van het Brabantse familiebedrijf.

Wat in 1937 begon als een handel in zand en grind is anno 2017 uitgegroeid tot een koploper op het gebied van duurzaamheid. Van Happen Containers heeft 3 vestigingen, ruim 300 medewerkers en het meest schone en moderne wagenpark in de afvalbranche.

Naast de verhuur en productie van opslagcontainers en units, verzorgt het bedrijf het transport van afvalstoffen en materialen (o.a. voor WeCycle, diverse bedrijven en gemeentes). De meest recente ontwikkeling van het bedrijf is de bewerking van de ingezamelde afvalstoffen. Duurzaamheid en familiebedrijf blijken verrassend goed bij elkaar te passen. Mark van Happen, directeur eigenaar, zegt daarover: “Het past helemaal in de strategie om van afvalinzamelaar naar producent van grondstoffen te gaan.” De geavanceerde sorteerinstallatie voor bedrijfs- of restafval is daarvan het bewijs. Deze zelfontwikkelde en unieke installatie is gericht op het terugwinnen van grondstoffen uit het gemengde afval. Van Happen Containers slaagt daar zo goed in, dat al gedacht wordt over uitbreiding.

Het komende jaar staan nog veel activiteiten op de planning. Activiteiten die vaak samen met de omgeving en de medewerkers worden georganiseerd. Zo toont het bedrijf haar maatschappelijke betrokkenheid en zeker ook haar familiaire karakter. 

 

Het van Happenbos

 

We ontvingen een aantal van onze relaties ter ere van het 80 jarige bestaan van Van Happen Containers. Het was een prachtige inspirerende eerste lentedag om met elkaar in gesprek te gaan. De grootste gemene deler van de ochtend was ‘duurzaam ondernemen dat moet je gewoon doen!’ een mentaliteit die bij ons past.

Ter gelegenheid van ons 80 jarige bestaan zijn we een nieuw initiatief gestart. Als startsein hiervoor hebben we voor ons pand de eerste boom aangeplant van ‘het van Happenbos’. Al 80 jaar staan we bekend om onze slimme manier van omgaan met afval. De maatschappij leefbaar houden met oog voor volgende generaties: dat willen wij! Voor duurzame afvalinzameling rijden wij flink wat kilometers. Wij kunnen door innovaties als routesoftware heel efficiënt zijn, maar de uitstoot helaas niet volledig voorkomen. Het afvangen van CO2 uitstoot in bomen is dan een logische volgende stap.

Een boom koopt u al voor € 10.- en bij elke twee verkochte bomen plant van Happen Containers er één extra, dat is nog eens samen duurzaam ondernemen!

Bossen zijn uitermate geschikt als middel om CO2 in op te slaan, doordat ze deze opnemen uit de lucht en omzetten in zuurstof. Door een ‘van Happenbos’ aan te leggen dragen we actief bij aan een fijnere leefomgeving.

U kunt ook uw verantwoordelijkheid nemen en samen met Van Happen Containers een positieve sociale bijdrage leveren aan de wereld van morgen door het kopen van een boom. Samen creëren we dan een groenere wereld voor nu en voor later. Kijk eens op het van Happenbos voor meer informatie.

 

Nieuwe gemeente Meierijstad kiest voor Van Happen Containers

Op 1 januari 2017 was de nieuwe gemeente Meierijstad een feit. Daarmee bundelden de gemeenten Veghel, Schijndel en Sint Oedenrode hun krachten. De afvoer en verwerking van afval uit de milieustraten in Schijndel en Veghel, werd eind vorig jaar aan Van Happen Containers gegund.

 

Meierijstad zocht een innovatieve dienstverlener, die haar expertise in de ruimste zin van het woord inzet voor de gemeente. De verhoging van het milieurendement en verlaging van de kosten zijn speerpunten voor de gemeente. Daarbij werd Van Happen Containers als partner gekozen.

Op 2 januari is de dienstvelening van start gegaan en zien de inwoners van Meierijstad de milieuvriendelijke vrachtwagens van Van Happen Containers rijden. Ook zijn er nieuwe containers in Veghel en Schijndel geplaatst. De komende drie jaar en drie maanden gaat Van Happen Containers bijdragen aan een schone gemeente Meierijstad.

 

Wij zijn trotse partners van:
Merk Brabant Brabantse Familiebedrijven Genootschap
Weijerbeemd 10 5651 GN Eindhoven | Postbus 2323 5600 CH Eindhoven | T 0499-470 500 | F 0499-470 501 | E info@vanhappencontainers.nl